Onda makter

Okej, nu vet jag vad vi gjorde i lördags.
 
Det var verkligen som cluedo. Vi kom dit, fick i uppgift att först följa efter en av karaktärerna (en skådespelare). Man fick ett häfte där alla karaktärer fanns, och plats för "ledtrådar och motiv", och målet var att lista ut vem som mördat fadern i familjen Jutenhielm, och vilket motivet hade varit.

 
Första "omgången" följde man efter den karaktär man blivit tilldelad från första början, och det var så jäkla häftigt, för man fick följa efter karaktären runt i hela Skokloster, och på vägen runt mötte man andra karaktärer och de började interagera med varandra så man skulle få veta relationer, händelser osv. Vi var som skuggor som följde efter skådespelana, och de låtsades som att vi åskådare inte fanns.
 
Andra "omgången" fick man följa efter vilken karaktär man ville, om det t.ex. var någon speciell man ville veta mer om eller liknande. Man fick vara med om möten som innehöll allt, bögeri, kristen brud som sålde sex och överföll andra män, hot, stripteases, knarkligor m.m m.m! Eftersom man från början var uppdelade i grupper med en speciell karaktär gjorde det ju att alla i den gruppen fick samma "grundinformation", men när man sedan blev splittrade och fick följa efter vem man ville fick alla olika information som vi senare blev tvungna att pussla ihop. Karaktärer, som jag knappt hade någon information om, hade andra personer som inte gått samma rutt som mig.
 
När skådespelet var klart gick vi till en restaurang och åt tre-rätters. Under den tiden fick man tillfälle att pussla ihop gruppens information och ställa frågor till de olika karaktärerna, och det var så jäkla roligt att de fortfarande spelade under tiden!
 
 
Innan efterrätten serverades fick man ett blad där man skulle skriva vem man trodde mördaren var och motiv. Sedan fick vi se det verkliga händelseförloppet med en pannacotta i handen. Som en äkta krim-elev kan jag tala om att jag gissat rätt på alla delar: person, motiv och händelseförlopp!
 
Fattar ni hur mycket logistik som krävdes för att alla 8 skådespelarna skulle mötas på olika ställen och i olika situationer som skulle ge oss tilräckligt med information för att lösa mordet!? Kan varmt rekommendera detta =)
RSS 2.0