42
DET ÄR 42 DAGAR TILLS DET ÄR "LOV" FÖR MIG.
Sitter och peppar mig med den tanken under tentaplugget, och försöker att inte komma på hur mycket jag ska hinna göra under den korta tiden =)
Men, jag har redovisning på måndag, och tenta på onsdag, sen är det 4 dagars ledighet som väntar tills sista kursen för terminen börjar. När det gäller mig så betyder ju "4 dagars ledighet" att jobba iaf 2 av dem. Men fan, kommer inte ihåg när jag hade 2 hela dagar ledigt senast! (jo, det gör jag, efter biokemitentan... men iaf)
Det här mina vänner, det är en pyyyyttte liiiiten del av maillardreaktionen. Det här händer när vi tillagar mat. Aaaand I hate it big time!
Nu ska jag för första gången i år gå till gymmet utan överdragsbrallor, yeah.
Bakfull på livet
Jag har aldrig varit bakfull, men jag känner mig ändå som det varje jäkla söndag.
Hamsterhjulet har liksom varit igång måndag till fredag i skolan, sedan upp tidigt och jobba på lördagen, och sen klota i sängen efter att ha pluggat några timmar däremellan. Sen vaknar jag ändå tidigt på söndagen och är svintrött, och kan inte somna om... Därefter är hela dagen som ett töcken, och jag är typ halvsovande från det att jag går upp tills det att jag somnar igen?
Det ska bli skönt att ha hemstudier nästa vecka och slippa piffa och ha på sig byxor och BH. Awesome. Det blir däremot jobb fredag-måndag... Hoppas det blir lugnt!
segt, psykoaktivt och stimulerande
Shit vilken seg dag. Det blir så när det är grått ute...
+ att jag vaknade innan väckarklockan imorse, var trött, men kunde inte somna om, awesome.
Fast! Jag stötte ihop med Elun i rulltrappan idag på väg till KI, vilket var awesome på riktigt.
Förövrigt så har vi lyssnat på en föreläsning om "oönskade ämnen" idag, i livsmedel alltså, och dem påstår att koffein är oönskat? Jeez. Det beskrivs som en "psykoaktiv centralstimulerande drog", det låter gott.
Sen är det helt underbart att vi använder ett av de farligaste bakteriella toxinet i botox. "Jo men det är nog sjukt bra att vi tar det här asgiftiga ämnet och stoppar in i ansiktet så vi inte ser så rynkiga ut!". Vem kommer på något sånt? Det är alltså en bakterie som heter Clostridium botulinum som bor i jorden, och som producerar ett toxin som innehåller 2 proteiner. Hemagglutinin och ett neurotoxin, och det är neurotoxinet som vi sprutar in i kroppen för att bli snygga då det förlamar muskulaturen. Det måste ju vara hälsosamt...?
1 mikrogram är förövrigt en dödlig dos, och man har hittat 50 mikrogram/ml i bönkonserver. Mums.
1 mikrogram är förövrigt en dödlig dos, och man har hittat 50 mikrogram/ml i bönkonserver. Mums.
Just sånt där tycker jag är lite roligt att kunna, har fått en massa sådan här onödigt rolig kunskap de senaste dagarna. Typ saker som handlar om Gin & tonic, ananasenzymer och gröna potatisar, men det får bli en annan gång!
Nu ska jag äta tidig middag, och sen möta upp Camelia för att skaka lite rumpa på Afropasset.
In & finn
Kökshandduk? Nae, tavla!
Sågverk, alternativ motorsågsmassaker
Okej, jag köpte mig en epilator för någon vecka sedan, och varför har ingen tipsat mig om denna manick tidigare?!
Jag är inte lagd åt det håriga hållet, utan är mest fjunig på benen, och när jag rakar dem så får jag alltid massa inåtväxande hårstrån när det växer ut igen... Det är en sjukt dålig kombo med eksem och torrhet, eftersom det blir mycket värre då. SÅ, att rycka ut hårstrået måste ju vara bättre, och inte lika många strån borde växa inåt?
Jag har hört att det ska göra väldigt ont, så jag var typ inställd på att gråta av smärta. Ptjaa, jag tyckte knappt det kändes något... Så jag stod i badrummet och körde rejs över benen så håret bara sprutade, tillsammans med massa död hud som gjorde att det såg ut som en hel sandstorm!
Jag är fett nöjd med min epilator, det var egentligen bara det jag ville säga. Fråga mig inte varför jag skrev så detaljerat, inbillar mig att någon är intresserad av hela historian och att jag lätt spårar ur.
Nu ska jag äta upp resten av mitt bananbröd med mandelsmör på (det jobbiga med att läsa nutrition är inte att man blir "rädd" för mat, däremot blir man jävligt kräsen när det kommer till innehåll), och sen ska jag sätta igång med vårt Bisfenol A-grupparbete.
Och lite kvällsångest på det
Alltså, jag kan inte sova. Till största del pga. det Josefin och jag pratat om i princip hela veckan.
Okej, nutritionst blir jag. Ingen vet vad en nutritionst är. Ingen vet att vi läser fruktansvärt komplicerad kemi i nästan 1 helt år av utbildningen för att förstå alla mekanismer som den mänskliga kroppen är kapabel till. Det ger en enorm förståelse för hur mycket man kan förstöra genom att sköta om den fel, och man blir automatiskt kräsen i hur, vad och när man äter, sover och tränar. Kroppen mår bättre av den omtanken.
But, Ingen vet vad en nutritionst är, "är det typ en dietist?". Nej, dietister läser knappt någon kemi, det är mer inriktat på samhälle och hur man förhåller sig till sjukdomar. Jag kan (snart)... allt? och det kanske viktigaste: just varför det är så. Och det är ballt. Yes it is. Sedan är det en annan femma att det är väldigt få som tar en på allvar i det man säger, inte vet jag om det beror på att jag är tjej och ung, eller något annat. = man slutar lägga sig i kostdiskussioner över huvud taget.
Men, vad vi allt mer förstått är att de som utbildar sig till nutritionister, och som läser andra oh tredje året, pluggar vidare efter kandidatexamen för att det inte finns något för dem att göra. Eller, såklart man kan, men det verkar som att den enda säkra framtiden är att plugga en masterprogrammet, för att sedan forska.
Det känns faktiskt trist att man måste förklara för en eventuell arbetsgivare vad en nutritionst är, vad utbildningen går ut på och vad man faktiskt kan.
Gosh vad den här utbildningen känns tråkig för tillfället.
Nu ska jag sova.
3,7-dihydro-1,3,7-trimetyl-1H-purin-2,6-dione
3,7-dihydro-1,3,7-trimetyl-1H-purin-2,6-dione = koffein, vilket finns i kaffe. Kaffe smakar kaffe, och ser ut som kaffe, för att bönorna rostats, där värmen startat Maillard reaktionen. Det är nedbrytningsprodukterna i den reaktionen som gör att kaffe smakar just kaffe. Sen att skiten är jävligt komplicerad att rita, och jag måste kunna den utantill, är en annan femma.
Ja, livmedelskemi går tydligen ut på att rita mekanismer, dvs. det är organkemi. Så sjuuuukt vidrigt!
Visst, jag gillar kaffe och massa andra goda smaker som bildas på samma sätt när vi tillagar dem, men VARFÖR behöver man kunna rita hela förlopp?
Förutom koffeinet så avnjuter ni även 2-isobutyl-3-metoxypyrazin, 2-furfuryltiol, 5-etyl-4-hydroxy-2-metyl-3(2H)-furanon och 3-merkapto-3-metylbutylformat. Hoppas det smakar.
Senaste inläggen
- 42
- Bakfull på livet
- segt, psykoaktivt och stimulerande
- In & finn
- Sågverk, alternativ motorsågsmassaker
- Och lite kvällsångest på det
- 3,7-dihydro-1,3,7-trimetyl-1H-purin-2,6-dione
Kategorier
- 30 dagar
- Hästar
- Min vardag
- Musik
- Picture of the day
- Signeringar/konserter
- Truth of the day
- Träning
- Tänkvärt
Arkiv
- December 2014
- November 2014
- Augusti 2014
- Juli 2014
- Juni 2014
- April 2014
- Mars 2014
- Februari 2014
- Januari 2014
- December 2013
- Oktober 2013
- September 2013
- Augusti 2013
- Juli 2013
- Juni 2013
- Maj 2013
- April 2013
- Mars 2013
- Februari 2013
- Januari 2013
- December 2012
- November 2012
- Oktober 2012
- September 2012
- Augusti 2012
- Juli 2012
- Juni 2012
- Maj 2012
- April 2012
- Mars 2012
- Februari 2012
- Januari 2012
- December 2011
- November 2011
- Oktober 2011
- September 2011
- Augusti 2011
- Juli 2011
- Juni 2011
- Maj 2011
- April 2011
- Mars 2011
- Februari 2011
- Januari 2011
- December 2010
- November 2010
- Oktober 2010
- September 2010
- Augusti 2010
- Juli 2010
- Juni 2010
- Maj 2010
- April 2010
- Mars 2010
- Februari 2010
- Januari 2010
- December 2009
- November 2009
- Oktober 2009
- September 2009
- Augusti 2009
- Juli 2009
- Juni 2009
- Maj 2009
- April 2009